Do súťaže o Putovnú sovu sa zapojilo 69 žiakov zo 16 základných škôl

12.06.2011 Poprad

      Tatranská Lomnica 11. júna (TASR) - Štátne lesy (ŠL) Tatranského národného parku (TANAP) zorganizovali v priebehu tohto školského roka pre žiakov základných škôl (ZŠ) 8. ročník vedomostnej súťaže s názvom Putovná sova, ktorá bola zameraná na poznatky o tatranských spevavcoch. Do zápasu o najlepšiu súťažnú prezentáciu sa zapojilo celkovo 69 detí zo 16 školských zariadení.
      Podľa koordinátorky vonkajšej komunikácie ŠL TANAPu Lenky Burdovej sú vyhodnotené súťažné prezentácie žiakov výsledkom niekoľkomesačných príprav. \"Témou prác boli tatranské spevavce a ich pozorovanie v prírode od jesene do jari,\" poznamenala.
      V kategórii mladších žiakov sa svojej úlohy zhostili najlepšie žiaci 3. ročníka Základnej školy v Podbieli v okrese Tvrdošín, ktorí svoju súťažnú prácu pripravili najkvalitnejšie. Eliška Dreveniaková, Nikolas Kanody a Matej Matuch tak získali drevenú sošku Putovnej sovy. Na druhom mieste skončili žiaci 5. A triedy ZŠ Tatranská Lomnica, a to Liliana Škodová, Karolína Stosilová a Lucia Olekšáková. Tretia priečka patrí ZŠ Jarná v Poprade a jej súťažnému tímu v zložení Peter Zeman, Kristián Sadvar a Matej Ovčarik.
      \"V kategórii starších žiakov súťažné zadanie najlepšie spracovali žiaci 7. A triedy zo ZŠ v Štrbe (okres Poprad) Katarína Papcunová, Simona Levocká a Boris Kubík. Druhé miesto patrilo žiakom 7. A triedy zo ZŠ Dolný Smokovec, ktorú reprezentovali Bronislava Brtáňová, Ivana Timoracká a Veronika Andrášová,\" objasnila Burdová. Pomyselnú bronzovú medailu získali žiaci 7. B zo ZŠ Liesek (okres Tvrdošín) Kristína Margeťáková, Mária Mäsiarová a Kristína Hajduková.
      Podľa Burdovej všetci ocenení potvrdili, že tajomstvá vysokohorskej prírody, tentoraz tatranských spevavcov, nie sú pre nich žiadnou neznámou. Pomocnú ruku ponúklo súťažiacim žiakom v uplynulých mesiacoch okrem ich učiteľov aj 23 lesných pedagógov z radov zamestnancov ŠL TANAPu, ktorí sa deťom počas celého školského roka venujú nielen na hodinách vlastivedy a prírodopisu, ale aj v ekokrúžkoch.


 

Vyberte región